Godaste kycklinggrytan

-

Vill ni ha mitt bästa tips till söndagsmiddagen? Den godaste kycklinggrytan som jag gör med jämna mellanrum. Jag har bloggat om den förut men den tål att upprepas. En jättegod och enkel kycklinggryta som man dessutom kan göra dagen innan och sen bara stoppa in den i ugnen den dag man ska äta den. Supergod till middag och supergod i matlådan. Perfekt mat alltså! Idag söndag, så hinner ni röra ihop den till dagens middag. Gör så här:

1 grillad kyckling i bitar

2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar i lag (funkar med vanliga torra också)
vanlig peppar

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Koka ihop grädde, crème fraiche, senap, soja och grönpeppar och häll sedan såsen över kycklingen. Härifrån kan du låta formen stå till sig, ett par timmar minst, men gärna dagen innan.

Då det är närmar sig servering, så sätt ugnen på 200 grader. Sätt in kycklingen samtidigt som du sätter igång riskastrullen, så blir de klara samtidigt. Servera tillsammans med en fräsch sallad. Mums!

Godaste kycklinggrytan

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar