Högteknologiskt slime

-

Min dotter Alva satt och tittade på barnkanalen på datorn medans jag låg på sängen och slappade en mikropaus på fem minuter. Lite tid, men det gör skillnad för mig. Att få lägga mig horisontellt i fem min och slappna av i hela kroppen, då kan jag kliva upp och köra på igen. Nåväl, det program som Alva tittade på handlade om högteknologiskt slime och hon ville så gärna prova att göra det själv i köket. Först sa jag nej, då jag vet att det blir stökigt och rimligtvis kommer den där slimen att landa både här och där? Men så blev jag ändå intresserad och det var helt vanligt potatismjöl och lite vatten, så jag ändrade mig och sa ja. Så här:

1 dl potatismjöl
½ dl vatten

Det är allt! Blanda ihop den högteknologiska slimen och notera sedan hur den beter sig. Stenhård ifall man försöker slå ner sina fingrar i smeten, men mjuk ifall man tar det lugnt. Rulla en boll mellan händerna och i nästa sekund så rinner bollen genom fingrarna. Allt på bara några sekunder. Skumt men samtidigt roligt. Så det får bli dagens pysseltips!

Högteknologiskt slime

 

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelManchester matchdag
Nästa artikelGodaste kycklinggrytan

Kommentera