Manchester matchdag

-

Att vakna upp på nyårsafton och befinna sig på resande fot, det är en skön känsla. Jag gillar att resa och ser redan fram emot nästa (ännu obokade) resa. Men jag måste också få min dos egentid hemma i köket, där jag känner mig tillfreds och finner ro. På Manchester matchdag så klev vi upp och gick ner för att äta hotellfrukost. Mjölk och flingor + rostbröd med vita bönor fick bli min frukost och jag passade på att äta lite extra då jag inte riktigt visste hur dagen skulle se ut.

Ut på stan och in en snabbis på Arndale köpcentrum för att hitta någon blus/topp att ha till vår nyårsmiddag. Jag iddes inte leta, utan gick in på HM och köpte en enkel blus som fick duga i brist på vår bagageväska. Jag tänkte ju att den skulle hinna komma innan middagen, men ville säkra upp med en blus ändå. Vidare till centrum för att ta tåget ut till Old Trafford. Vi var inte ensamma som hade siktet inställt på fotbollsstadion, utan kunde enkelt följa med en grupp människor som skulle till samma ställe. Väl vid stadion så hittade vi det intilliggande hotellet där vi också hämtade ut våra biljetter. Vi hade köpt dem via skandinaviska supporterklubben och United.no och både upphämtning och lämning sker på det intilliggande hotellet. Smidigt! Vi tog ett varv i MegaStore (min fotbollstränande dotter Alva fick en t-shirt och en kalender) och sen gick vi tillbaka till hotellet och Café Football där vi bokat bord för lunch.

Vi tog först in en nachostallrik att dela på och sen varsin burgare. Jag valde en kycklingburgare med getost, men den var ganska torr och smaklös. Det tillsammans med dryck (Daniel drack Guinness, som jag förstått är väldigt mättande) gjorde att vi i princip rullade ut från restaurangen. Men det kändes också bra att få i oss energi, då vi inte riktigt visste hur kallt det skulle bli på arenan. Jag hade, i brist på kläder från vår incheckade väska, fått låna en underställströja av Daniel. Tack för den!

Matchen då? En bra match där Manchester United var ganska överlägsna i bollinnehav och i stort sett hela matchen spelades på Middlesbrough planhalva. Dock var det motståndarna som fick in första målet i 67:e minuten (Leadbitter). ManU bytte en back mot en forward och pressen mot Middlesbrough ökade och i 85:e minuten gjorde så ManU sitt första mål (Martial), följt av ännu ett mål (Pogba) inom en minut. Två täta mål alltså, och ManU gick därifrån med vinsten (och Daniel var hes). Zlatan Ibrahimovic gjorde ett mål i första halvlek, men det blev bortdömt då han gick in med hög fot i närheten av målvakten. Zlatan förresten, vilken stor kille det är! Han är väldigt lång, 195cm och grymt muskulös. När han sprang mot någon för att ta bollen, så var det nog ingen som lyckades behålla den. På samma sätt, ifall Zlatan hade bollen och spände ut sin ryggtavla, så var det få som kunde ta bollen ifrån honom. Imponerande!

Manchester matchdag

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar