Limerisotto med Västerbottensost och Ricotta

-

Jag gillar verkligen risotto i alla former och kan mycket väl tänka mig att koka ihop en laddning till vardagsmiddag. Risotto är en sådan komplett rätt i sig själv, så man behöver inte ha så mycket till, utan man kan tom servera den som den är. Då tar den inte längre tid än vilken annan vardagsmiddag som helst, men den är så mycket godare. Häromdagen gjorde jag en variant på min citronrisotto och gjorde limerisotto med Västerbottensost och ricotta istället för parmesan. Så här:

4 dl Avorioris
8 dl buljong, jag använde grönsaksfond som jag hällde ner i vattnet
½ gul lök
Smör i kastrullen
Västerbottensost riven
150 g Ricottaost
1 ekologisk lime, skal + saft
citronpeppar

Börja med att mäta upp vatten och koka upp det, häll ner fond och blanda så det blir en buljong. Ställ sedan den kastrullen på sidan. Hacka lök och lägg tillsammans med lite smör och ris i en annan kastrull. Låt det fräsa en kort stund innan lite buljong i taget hälls på. Rör med jämna mellanrum och mera buljong. Att man rör runt bland riset bidrar till krämigheten av risotton, så rör gärna runt några gånger mer än nödvändigt. När buljongen är slut är riset färdigkokt, smaka av så det stämmer. Risotton ska ha en liten hård kärna i mitten, men bara lite. Är riskornet för hårt, så får det koka en stund till. Ställ riskastrullen på sidan och vänd ner riven Västerbottensost och rivet limeskal. Pressa ner limesaft och ricottaost. Smaka av med citronpeppar.

Servera din limerisotto med Västerbottensost och ricotta antingen själv eller med något kött. Jag serverade restskivor från julskinkan, som har varit nerfryst över nyårshelgen. Passade väldigt bra till risotton och även färsk paprika på sidan. Mums!

Limerisotto med Västerbottensost och Ricotta

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar