Nyårsresa till Manchester – nerresan

-

Så var det då dags att åka hemifrån igen, denna gång för en nyårsresa till Manchester i England. Kombinationen fotbollsmatch mellan Manchester United (Daniels lag) och Middlesbrough på Old Trafford och nyårsresa. Daniel har varit i Manchester tre gånger förut, men det här är min premiär i staden och här kommer en berättelse om vår nyårsresa till Manchester – nerresan. Vi packade hemma, och för ovanlighetens skull så valde vi att ta en väska för incheckning. Vi ville ta med ett par andra snyggare skor var, och en uppsättning nyårskläder som vi valde att packa i en egen väska. På de allra flesta av våra resor, så åker vi med bara handbagage för att ha koll på vårt bagage hela tiden och att kunna komma iväg fortare. Det kanske är fler än jag som ogillar att vänta, som känner igen sig i frågan? Vi checkade in den hemma på Frösön och skulle hämta ut den i Manchester, men jag återkommer mera om den här väskan.

Väl på Arlanda så hade vi ett par timmar över, men såhär i juletider så har även SAS Eurobonus Silvermedlemmar tillgång till SAS Loungen. Så direkt när vi kom till Arlanda, så gick vi till terminal 5 och SAS Lounge. Väldigt lugnt och trevligt ställe, där vi också bjöds på mat och dryck från ett buffébord. Så en bra tips ifall ni är Silvermedlemmar och ska resa i mellandagarna (17/12-8/1) eller under sommarsemestern 8/7 – 20/8). Läs mera inne hos SAS.se

Vi kom fram till Manchester enligt tidtabell och tar oss till bagagebandet. För det första så har bagaget från Stockholm redan slutat komma enligt TV-skärmen, men vi hade gått till bagagebandet så fort vi kunde, men det var lång kö då vi skulle visa våra pass i passkontrollen och det kom många från vårt flyg bakom oss. Det rullade fortfarande bagage på bandet men inte vår väska. Till slut hämtades personal till bandet och han visade oss till en disk för att rapportera saknat bagage. Vi var ett 30-tal resenärer som var ganska upprörda och vi undrade vart vår väska tagit vägen. Då vi var så många från samma flyg, så måste de ha glömt en hel vagn på Arlanda? Nåväl, vi lämnade in våra papper och åkte in mot Manchester. Vi tänkte att SAS skulle lösa väskan åt oss inom det närmaste dygnet och att vi skulle hinna få kläderna innan vår nyårsmiddag.

Vi kom till Piccadilly Station och gick den knappa km in till centrum och Piccadilly Garden. Istället för att gå direkt till hotellet (vi hade ju bara handbagage att bära på) så stannade vi i centrum och fick oss en middag på Bella Italia. En ganska smaklös Pasta Carbonara gick ner i min mage under tiden vi pratade fotboll med våra trevliga bordsgrannar som visade sig vara från Göteborg och riktiga fotbollsfans.

Nyårsresa till Manchester - nerresan

Väl på vårt fräscha hotell så somnade vi ganska omgående, trötta efter resan. Mer om vår resa kommer i nästa inlägg.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar