Nyårsrenset fortsätter

-

Jag fick kraftiga städkänslor i samband med nyår i år, att rensa ut det gamla och INTE in med något nytt – utan bara få bort en massa gamla saker som vi inte använder. Och att de saker vi vill ha kvar, att de får en plats någonstans. Jag har jobbat igenom någon låda och skänkt det mesta till Röda korset, även urvuxna barnkläder som jag skulle kunna få någon krona för, ifall jag lägger en hel dag att stå på loppis och likn. Men istället för att lägga tid och kraft på några få 100-lappar, så har jag kommit över min ekonomiska spärr och låter Röda Korset få möjligheten att sälja istället. De behöver alla pengar de kan få in, för att kunna hjälpa de som har det svårare.

Rensade kläder på väg ut

I helgen tog jag tag i mina egna garderober och rensade bland mina egna kläder. Fick ihop två kassar med hela och rena kläder som jag ska lämna in så fort som möjligt. Så skönt när det är gjort! Jag skulle behöva titta igenom strumpor och trosor också och slänga det som jag inte använder. Men det får jag ta en annan dag. Det som är gjort är gjort och allt kan inte bli klart på en gång.

Jag började också följa Instagram-kontot Minimalisterna i helgen, för att kanske få ytterligare inspiration att rensa. Enligt dem så bidrar vår konsumtion kraftigt till våra klimatförändringar och det är ju något vi kan påverka varje gång vi går på stan. Jag har länge haft en tanke som jag tyvärr inte lyckats applicera fullt ut. Men den ligger och knager i bakhuvudet och visst har den gjort skillnad även om jag inte kunnat motstå alla snygga saker jag ser och därmed köper. Att jag redan i affären ska tänka: 1 sak in = 1 sak ut. Ifall jag verkligen vill ha den här tröjan/prylen, vilken tröja/pryl kan jag då göra mig av med hemma? Å andra sidan så rensade jag ut två kassar kläder i helgen, så jag kanske ligger +/-0 för 2016 ändå? Jag köper inte så mycket kläder till mig själv, utan mest till mina växande tjejer.

Hur gör ni? Gör ni någon rensning av era tillhörigheter med jämna mellanrum och slänger/skänker bort? Eller har ni fullproppade garderober där hemma? Kommentera gärna, så hjälper vi varandra med att rensa undan gammalt som någon annan förhoppningsvis har användning för.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar