Kolakakor med citronkick

-

Kolakakor är så otroligt goda. Antingen grundreceptet, eller med någon smaksättning. Då det är Alvas favoritkaka, så har vi bakat den några gånger (underdrift javisst). Jag har bland annat provat göra med daim i, vilket är supergott. Även med pepparkakssmak innan jul. Häromkvällen så var det så dags för kolakakor med citronKick. Ni vet de där mjuka lakritsstängerna som har olika sorters fyllning (som hette Käck förut?). Jag gjorde så här och ja – de blev väldigt goda!

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 st Kick med citronsmak

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Sätt igång ugnen på 175 grader och blanda sedan smöret med socker och sirap. Blanda sedan ner mjöl, bikarbonat och vaniljsocker, samt hackad Kick. Rulla till två rullar och lägg på en plåt. Platta till dem ganska mycket och sätt in i ugnen ca 12-15 min. Ta ut och skär kakorna medans de är varma, när de svalnar så blir de hårda och mycket svårare att skära snyggt. Lägg upp kakorna på ett snyggt fat eller som jag gjorde på höjden. Lätt att sig en kolakaka extra.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar