Köttfärspaj/lasagne

-

Då jag hade köttfärs över så ville jag hitta på något annat med den. Jag har också något minne av en köttfärspaj som jag gjorde för läääänge sedan, då det var oliver blandat i köttfärsen, men jag hittar inte något recept på det. Den pajen var dock så god, så jag fick hitta på lite och försöka efterapa:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl gramhamsmjöl

600 g köttfärs
1 gul lök
3ägg
100 g ricotta
2 dl creme fraiche
1/2 burk tapenade
1 stor zucchini
riven ost

Sätt igång ugnen på 200 grader. Gör pajdegen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajdegen i 10 min. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen. Ta av stekpannan från spisen och blanda ner ricotta, tapenade och de tre äggen. Lägg ett lager köttfärs i botten och varva med ett lager tunt skivad zucchini. Mera köttfärs, mera zucchini så det liknar en lasagne. Toppa hela rätten med riven ost och in i ugnen ca 20 min.

Servera med en god sallad och gärna vitlökssås (en hackad vitlöksklyfta blandas med en dl creme fraiche, ev salt och peppar). Gör en liten större sats, så har ni ett par middagar och ev någon matlåda också. Det är skönt och bra på alla sätt.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar