Lördagssoppa med jordärtskockor

-

En god och lite lyxig soppa, perfekt att ha en lördag antingen till förrätt eller varmrätt, är soppa gjord på jordärtskockor. Man kan välja att servera den vegetarisk, eller om man vill toppa med knaperstekt bacon. Ifall det är en varmrätt, så servera gärna någon smörgås intill, så det blir mera mat på så sätt. Så här gjorde jag i lördags för två personer:

300g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
½ l vatten
Grönsaksbuljong eller fond
En stor klick Bonjour mjukost, Gröna oliver och örter (valfritt)
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
Salt & peppar
1 pkt bacon

Borsta jordärtskockorna och dela dem och vitlöken i mindre bitar. Behåll gärna skalet på, så får man mera smak. En kastrull med vatten, buljong eller fond. Lägg ner jordärtskockorna och vitlöken. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka och mixa sedan till en slät soppa. Häll ner mjukosten och grädde och ställ på spisen igen. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Vänd ner parmesan och rör runt. Knaperstek baconet och servera på sidan.

Lördagssoppa med jordärtskockor

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar