Fredagsmys med ceasarsallad

-

Fredagar är den dag i veckan som känns lyxigast tycker jag. Då vet jag att veckans arbetsdagar är slut och antingen så får jag tillbaka mina barn till mig eller så betyder fredagskvällen lugn och ro tillsammans med Daniel. Igår var den andra varianten, då tjejerna åkte till sin pappa och det bara var jag och Daniel att fixa middag till. Jag kände för fredagsmys med ceasarsallad och så fick det bli.

Jag hade de flesta ingredienser hemma, men vi stannade på affären och kompletterade samt Systembolaget för en flaska vin. Denna gång fick jag rensa kycklingen och Daniel göra ceasardressingen. Det är så otroligt mycket godare att göra egen dressing, så ni måste prova! Några ingredienser, en mixerstav och olja i en tunn stråle – sen är det klart. Här kommer hela receptet:

1 grillad kyckling
Romansallad (men egentligen fungerar det med vilken salladssort som helst)
Cocktailtomater
1-2 paket bacon
Parmesanost
Peppar

Börja med att rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Dela och knaperstek baconet. Lägg upp det stekta baconet på en pappersbit och tryck ut det överflödiga fettet. Ta sedan en skål och bottna med stora bitar sallad. Lägg på kycklingbitar, tomatkvartar (varje tomat delad i fyra bitar) och bacon. Toppa med parmesan och svartpeppar.

Ceasardressingen – ett måste!
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
2 äggulor
2 tsk sardellcreme på tub
1 vitlöksklyfta i bitar
salt och vitpeppar
Ca 2 dl rapsolja
1 dl riven parmesanost
(0,5 dl Mjölk)

Blanda och mixa vinäger, senap, äggulor, sardellcreme och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar. Sardellcremen är ganska salt, så var försiktig. Vid servering, så häll upp dressingen i en snygg skål och låt varje person ta så mycket man vill. Sen är det bara att njuta av en god middag.

Voilà – Fredagsmys med ceasarsallad

Fredagsmys med ceasarsallad

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar