Sagas kladdkaka

-

När jag bakar så bakar jag gärna med någon tvist. Jag har både bakat och lagat så mycket mat i mina dagar, så jag tror att ingen är intresserad av grundreceptet. Men ibland är det enkla godast. Sagas kladdkaka är en helt vanlig kladdkaka, utan någon speciell smak eller utan någon topping, är väldigt god bara som den är. Till fredagsmiddagarna så brukar jag vilja ha något gott till efterrätt, bara för att bekräfta att det är helg. En kladdkaka är perfekt, då man kan röra ihop den medans man lagar till fredagsmiddagen. Min dotter Saga gillar kladdkaka över alla andra bakverk, och brukar baka åtminstone en kladdkaka per vecka. Så här brukar hon göra:

100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader och smöra en form. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner allt i samma kastrull. Börja med socker och ägg och rör tills det blandats. Ner med torrvarorna och blanda igen. Häll ner smeten i formen och in i ugnen. Ca 15 min i ugnen, men ta ut kakan innan den stannat helt. Den stannar lite till efter att man tagit ut den ur ugnen och tanken är ju att den ska vara kladdig i mitten. Helt ok att ställa den i kylen någon timme, så den hittar sin rätta form.

Servera med en klick vispad grädde eller glass. Så enkel men så god! Kladdkakan är också så enkel att variera. Jag har några tips här på bloggen, prova gärna dem också:
Semmelkladdkaka
Kladdkaka med pepparkakesmak
Kladdkaka utan kakao
Jordgubbskladdkaka

Sagas kladdkaka

Sagas kladdkaka

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar