Köttfärssås

-

Ibland blir det helt vanlig mat hemma hos en matbloggare också. I helgen hade jag köttfärs över (från fredagstacos-middagen) och 3 barn som skulle äta middag med bara mig, så jag bestämde att det fick bli köttfärssås och fjärilspasta. Det är ju otroligt gott att äta vanlig mat också, och i helgen så lyxade jag till det med creme fraiche i köttfärssåsen och barnens favoritpasta. Jag serverade också en guacamole tillsammans med nachochips på sidan, allt för att göra det lite mera extra en lördag. Så här gjorde jag:

500 g köttfärs
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
5 färska champinjoner
1 förp krossade tomater (med eller utan smaksättning, oftast väljer jag med vitlökssmak)
1½-2 dl creme fraiche
Oxfond
Svartpeppar

Börja med att hacka lök och vitlök och fräs detta medans pannan inte är fullt så het. När löken har stekts, så peta dem åt sidan och lägg ner köttfärsen i mitten. Hacka sönder och blanda ihop. Låt fräsa till köttet har blivit stekt. Blanda ner tomatkrosset och skivade champinjoner samt lite vatten och låt köttfärssåsen stå och puttra en stund. Ju längre desto bättre. Smaksätt med fond och peppar och sätt igång en pastakastrull. Koka pasta och häll sedan upp i snygga skålar innan du ställer fram på bordet. Jag tror att det mesta blir godare ifall det är snyggt serverat, så lägg gärna lite krut på det för att få nöjdare middagsgäster (i mitt fall var det mina barn + en kompis).

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar