Pulled Salmon Wraps

-

Santa Maria har under våren släppt sina nyheter i serien Street Food. I den serien ingår Pulled Salmon Wraps, Jamaican Jerk Tacos och Smoky Pepper Burger. Jag fick, tack vare att jag köpte en låda Smakbox Vårkänsla, med tre produkter gällande Pulled Salmon Wraps.

Jag var ute i trädgården tillsammans med vår granne Ann, som också är ägare till katten Zelda som vi brukar ta hand om med jämna mellanrum och nästan känner delat ägande av. Hon ville återgälda oss för att vi är kattvakter genom att bjuda in oss på på champagne och lite tilltugg. Jag kontrade då och bjöd in henne på middag, så kunde vi smaka på champagnen samtidigt. Sagt och gjort (det är också väldigt enkelt då man bor i samma trappuppgång) så blev det både middag och champagne. Till middagen passade jag på att ta fram lax från frysen och hackade upp några grönsaker, så här:

4 bitar laxfilé
färsk spenat
cocktailtomater
rädisor
1 avokado
creme fraiche
1 msk smör
½ dl vatten
Chapati Bread från Santa Maria
Lemon Chutney från Santa Maria
Ginger & Chili spices från Santa Maria

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram laxbitarna, lägg dem i den medföljande påsen och fyll på med kryddorna, smöret och vatten. Knyt ihop påsen och lägg hela paketet i en ugnsform. Klipp av 1 cm i ena hörnet på påsen och sätt in i ugnen. Hacka upp och lägg valfria grönsaker i olika skålar a la tacos, ställ fram på bordet. Efter ca 20 min är laxen klar, och man klipper upp påsen (OBS: det kommer het ånga från påsen, så öppna försiktigt). Häll ner fisken i en skål och dra isär fisken med två gafflar. Servera tillsammans med Chapati-brödet (liknar tunna tortillas), Lemon chutneyn och valfria grönsaker.

Pulled Salmon Wraps

Betyg? Hur gott som helst. Fräscht, bra smaker, enkelt då det mesta följde med och enkelt att äta då man gjorde ett paket av sin mat och åt med händerna. Vi hade också maten klar på 20-30 min, då laxen var tinad.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar