Kyckling och kikärtsbiffar

-

Planen var att göra en av Coop’s föreslagna middagar för fyra personer under 80 kr, nämligen Chicken patties. Det blev inte riktigt så, utan jag mixade ihop lite efter eget huvud och gjorde kyckling och kikärtsbiffar. Jag ville också få mera mat, så jag valde att servera rätten med kokt ris istället för bara salladsblad. Så här:

400 g kycklingfärs
1 förp ekologiska kikärtor (avrunnen vikt 230 g)
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja
½ tsk curry
rivet skal av 1 lime
Panko (eller ströbröd) som panering
Olja och/eller smör till stekning

Kokt ris till fyra personer

Creme fraiche
Mango Chutney

Sätt igång med riskoket som tar ca 20 min. Börja sedan att mixa sönder kikärtorna. När de är ett mos, så blanda ner kycklingfärsen. Fyll på med riven (jag hade hackad men det hade varit bättre med riven) lök och vitlök. Blanda ner mango chutney, gurkmeja, curry och limeskalet. Häll upp panko i en tallrik och gör små biffar med händerna. Det är kladdigt, men det gör också att paneringen kladdar fast bra i dina biffar. Stek i en stekpanna med lite mera olja/smör, så de inte steker fast. Blanda en sås av creme fraiche och mango chutney.

Kyckling och kikärtsbiffar

Servera dina kyckling och kikärtsbiffar tillsammans med ris och såsen + grönsaker och du har en fullgod middag, lunch eller matlåda.

Fina foton tagna av Daniel.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar