Pasta med brynt salviasmör

-

En klassisk italiensk pastarätt som jag har läst om på många ställen, är färsk pasta med brynt salviasmör. I brist på annat, då jag redan stod på affären för att handla mat, så kom tanken flygandes. Jag köpte färsk pasta och salvia, resten hade jag hemma. Detta är också en lagom lättfixad och lyxig rätt till fredagskvällen på tu man hand. Så här gjorde jag:

1 paket färsk tagliatelle
10 blad färsk salvia
50 g smör
1½ msk honung
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
Parmesan

Sätt en kastrull pastavatten för kokning, och mät upp smöret. Lägg smöret i en egen kastrull och smält det. Låt smöret stå kvar på plattan och brynas på ytterligare, färdigt när smöret tystnar. Tips är att ha lock på kastrullen, då det annars sprätter smält fett som är jättevarmt. Grovhacka salvian och lägg ner i smöret och rör om. Fyll på med honung och balsamvinäger, smaksätt med salt och peppar. Under tiden har pastan kokat klart och du häller upp den på en snygg serveringstallrik. Häll smöret över pastan och riv även över lite parmesan. Att så enkel mat kan smaka så gott!

Pasta med brynt salviasmör

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar