Hallonglass med kvarg

-

Här kommer en väldigt fräsch hallonglass med kvarg, perfekt till lördagskvällens efterrätt. Inte lika fet som en vanlig glass gjord på mest grädde, utan en lättare men fortfarande väldigt god glass. Glassen blir lagom till ungefär 6 personer, men är lätt att dubbla. Jag har hittat receptet hos Matplatsen men la till lakritsmaränger till serveringen istället. Hallon och lakrits är ju som ni vet – Mmm..

1 ägg
0,75 dl florsocker
1 dl Arla® vispgrädde
250 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
rivet skal och saft av ½ lime
1 krm röd hushållsfärg
6 savoiardikex
100-150 g hallon
Lakritsmaränger (valfritt)

Klä insidan av en 2-liters avlång brödform med plastfolie. Dela ägget och lägg vitan i en bunke och gulan i en annan. Vispa vitan till hårt skum. Vispa gulan och florsockret luftigt. Vispa grädden och blanda med vitan, äggulevispet, kvarg, skal och saft av lime och hushållsfärg. Rör om till en jämn smet. Varva smet, kex och hälften av hallonen i formen. Frys i minst 5 tim. Låt stå i kyl 1 tim före servering. Stjälp upp och garnera med hallon och lakritsmaränger. Så gott!

Hallonglass med kvarg

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar