Singapore Sling

Dags för ett drinkttips igen och denna gång är det Singapore Sling som står på tur. Drinken som uppfanns på Raffles Hotel i Singapore är klassisk och räknas som officiell inom internationella bartenderorganisationen. Så ifall man kallar sig bartender, så ska man kunna blanda drinken. Det är några lite udda spritsorter, så det är inte säkert att ert systembolag har sorterna hemma, men då kan man beställa dem och hämta några dagar senare.

30 ml Gin
15 ml Cherry Brandy
120 ml Ananas juice
15 ml pressad lime
7,5 ml Cointreau
7,5 ml Dom Benedictine
10 ml Grenadine
En skvätt Angostura Bitter

Blanda allt i en shaker med mkt is och skaka väl. Garnera klassiskt med en bit färsk ananas och ett körsbär, eller som jag här nedan – drick den utan garnering.

Singapore Sling

Kommentera