Rabarberkladdkaka

-

Jag fick en gillamarkering på mitt Instagramkonto: mariasmat.nu som jag blev nyfiken på. Jag tittade in i hennes profil, gillade några bilder och valde också att följa henne. Hon heter Letslettuce och är precis som jag en arbetande kvinna med barn, och med ett stort intresse för mat. Kolla in hennes profil och se ifall du också gillar hennes bilder.

I alla fall så fastnade jag för några bakverk direkt, bla hennes rabarberkladdkaka. Här i Jämtland har rabarbern precis skjutit ur jorden och kommit upp ca 10 cm, så det kändes som det var dags för årets första rabarberbak. Jag gillar verkligen rabarber och använder det i allt från jordgubbssylt till rabarberkyckling och såklart någon rabarberpaj. Karins rabarberkladdkaka testade jag häromkvällen och den klev rätt in bland favoriterna. Så god kaka! Här kommer receptet:

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1 krm salt
1 tsk kardemumma (att ha kardemummakärnor och mortla själv ger väldigt mycket mera smak, så det rekommenderas)
2 ägg
2 dl vetemjöl

200 g rabarber
½ msk potatismjöl (eller maizena som var det enda jag hade hemma)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen. När smöret smält, dra kastrullen åt sidan och blanda ner chokladen så den smälter. Fyll på med socker, salt och malen kardemumma. Blanda ner 1 ägg i taget och rör din smet slät. Blanda ner vetemjöl och rör runt.

Ta fram en springform och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Smörj och bröa kanten, så din kaka inte fastnar. Jag valde kokosflingor den här gången. Häll ner din smet i formen. Dela/hacka rabarbern i mindre bitar och blanda med potatismjöl. Lägg ovanpå din smet och sätt in i ugnen. Ca 20-30 min, men håll koll så ni ser att den är klar. I min ugn tog det 25 min, men bättre att hålla koll och få kakan lagom kladdig. En suveränt god kladdkaka som jag definitivt kommer att göra igen. Mums!

Rabarberkladdkaka

En annan magiskt kladdkaka med bär i, är min Jordgubbskladdkaka. Mmm

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar