Ananassmoothies

Att göra smoothies är så gott och fräscht så här på sommarhalvåret. Att göra en större sats och ha dem redo i kylen, så vem som helst kan ta sig ett glas när man blir sugen. Så gör vi ibland och så gjorde vi i helgen. Vi gjorde en omgång med bara frukt och en annan där jag blandade i spenat, för att få med även de vitaminerna. Så här fick jag till totalt 8 glas ananassmoothies:

1 färsk ananas
2 äpplen
2 bananer
2 stora nävar färsk spenat

Omgång 1: Ta halva ananasen, skala den och skär även bort den hårda mittdelen. Dela den i mindre bitar och lägg i din mixer. Dela ett äpple och skär bort kärnhuset. Ner i samma mixer tillsammans med en banan. Mixa en stund så allt hinner mosas sönder, och fyll ev på med vatten för att få en drickbar konsistens.

Omgång 2: Ta den andra halvan ananas, skala och lägg i mixern. Även här är det ett äpple och en banan, men också två stora nävar med färsk spenat. Mixa och fyll ev på vatten för att få en drickbar konsistens.

Ananassmoothies

Ställ in i kylen för att kyla ner dem eller drick direkt. Ta med en sked, så man kan skopa i sig all god frukt.

Kommentera