Helgens hamburgare med strips

-

Långhelgen över Kristi himmelsfärdsdag var en väldig välbehövlig helg. Även om jag jobbade på fredagen, så var det ändå ett lugnare tempo och många kunder var lediga. Jag kände mig återhämtad efter Göteborgsvarvet redan på onsdagen, men väntade ändå till fredagen innan jag körde ett pass CrossFit. Det gick bra, även om mina vader meddelade att de fanns där och att de minsann inte återhämtat sig riktigt.

Istället tog vi det lugnt och på lördagen så hade jag ingen lust att göra något avancerat till middag. Jag hade rå köttfärs över, efter fredagens klassiska Tacos-omgång så hade jag halva påsen köttfärs kvar, som jag var tvungen att göra något åt. Här kommer alltså helgens hamburgare med strips som vi åt som lördagsmiddag. En enkel rätt som man kan göra mycket lyxigare genom att göra hamburgarna själv, goda tillbehör och hemmagjorda strips. Så här:

500 g köttfärs
½ pkt bacon
Svartpeppar
Ost
Frisco hamburgerbröd till servering

Fast potatis till strips
Salt
Frityrolja utan palmolja

Champinjoner
½ pkt bacon
Karamelliserad lök
Sparris
Majskolvar
Ketchup
BBQ-sås
Torkad lök

Börja med potatisen. Skrubba den ren och skär i valfritt stora stavar. Jag vill gärna göra dem mindre än vanliga strips, så jag skär mina i ca 0,5 cm breda stavar. Gör ett snabbt uppkok i vatten, så det mesta av stärkelsen försvinner. Sprid ut dina potatisar på en handduk, så de torkar. Värm fritösen till 150 grader och fritera potatisen i ca 10 min så de blir nästan klara. Lägg på en tallrik för att svalna.

Blanda din köttfärs med baconbitar och peppar (jag valde att ta ett halvt paket bacon då jag var osäker på vad tjejerna skulle gilla bacon i hamburgaren, och stekte den andra halvan på sidan) och tryck dem till hamburgare i en hamburgerpress. Lägg dem på en tallrik.

Tillaga valfria tillbehör till dina hamburgare, jag valde majskolvar, sparris, skivade champinjoner och karamelliserad lök. När det närmar sig middag, så värm fritösen upp till 175 grader och fritera dina strips en gång till. Nu går det ganska fort så håll lite koll och välj själv hur tillagade de ska bli. Värm också en stekpanna och stek dina hamburgare, samt lägg på ost på de hamburgare som vill ha ost. Ställ fram allt och servera och njut av en riktigt god hamburgermiddag.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar