Ädelostpasta med sparris

-

MeatFree Monday och här kommer en ädelostpasta med sparris. Jag gjorde denna pasta oftare förut, men det är ett av mina säkra kort som jag tar till med ojämna mellanrum. Denna gång får den bli veckans bidrag till MeatFree Monday.

Hur ofta äter ni vegetariskt hemma? Blir det oftare och oftare då man hör fler och fler röster om att jordens befolkning måste äta mindre kött? Så är det för oss, och vi äter inte många måltider per vecka där kött är huvudråvaran. Jag har skrivit ett inlägg om kött och dess påverkan på vår jord, efter att ha sett filmen Cowspiracy för några år sedan, och mitt inlägg heter just Cowspiracy. Berätta gärna hur ni tänker i den här frågan, jag är nyfiken. Men åter till min pasta, så här gör jag:

Pasta till två-tre personer, jag använde Fusilli
1 dl creme fraiche
En skätt mjölk för att tunna ut (valfritt)
Kvibille ädelost
Färsk spenat
Stekt sparris
Peppar
Parmesan att strö över vid servering

Sätt igång en kastrull med pastavatten. Stek din sparris och skär i mindre bitar. Lägg creme fraiche, mjölk och bitar av ädelosten i en kastrull, så osten får börja smälta. Rör med jämna mellanrum, så det inte bränner fast. När osten nästan smält, häll ner spenat och sparris-bitarna. Smaksätt med peppar. När pastan kokat klart, häll av den och blanda sedan ihop pasta och sås. Häll upp i tallrikar och strö över riven parmesan. Gott gott!

Ädelostpasta med sparris

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar