Citrongrottor

-

Hallongrottor goes citrongrottor idag, då jag gjorde enligt receptet för hallongrottor men istället använde lemon curd i mitten. Oavsett fyllning, så måste ni testa grottorna med marsanpulver i degen. Den lilla touchen från marsanpulvret, gör att kakan blir så mycket godare. Obs, marsanpulver för kokning ska man använda, inte snabbvarianten. Men tillbaka till mina citrongrottor som jag upplevde som fräscha, goda och annorlunda. Så här:

125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
ca 1 dl lemon curd

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din lemon curd. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar. Rulla bollar av degen och lägg i formarna, när alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick lemon curd i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna.

Mumsa på dina citrongrottor tillsammans med ett glas kall mjölk. Riktigt goda! Min dotter Alva gillar verkligen hallongrottor, så hon ska få uttala sig om dessa också. Gissar att de kommer att gå hem.

Citrongrottor

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar