Halloumibiffar

-

Meatfree Monday och en favorit i repris. Halloumibiffar kan man variera rätt mycket tror jag, men här kommer själva grundreceptet. Jag har tidigare postat halloumibiffar med basilika, men det funkar nog med de flesta kryddor i de här. Det går också att variera tillbehören i stor omfattning. Har ni inte hunnit prova så måste ni göra det, de ser inte mycket ut för världen, men de är mycket godare än de ser ut. Dessutom är de bra för världen (dvs jordklotet vi lever på), eftersom de är vegetariska.

1 förpackning halloumi
2 stora morötter
2 ägg
3/4 dl ströbröd
2 msk mild ajvar relish
citronpeppar

Grovriv halloumi och morötter. Blanda samman med ägg, ströbröd och ajvar relish. Låt stå ca 10 minuter så ströbrödet hinner svälla. Smaksätt med citronpeppar. Salta eventuellt (halloumiosten är rätt salt, så det är långt ifrån säkert att det behövs). Forma till 8 biffar med hjälp av händerna eller med två skedar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till något.

Grädda i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg. Servera med ris, vitlökssås och en god sallad.

Halloumibiffar

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar