Nationaldagsbakelse

-

Jag klurade på vad jag skulle posta för inlägg på självaste nationaldagen och kände mig ganska blank på inspiration. Varken jag eller tjejerna är så förtjusta i rena gräddtårtor eller marsipantårta a la princesstårta, men något roligare fika ville jag ändå ställa fram. Jag kom fram till rulltårta och att man kan pimpa den så mycket man vill eller är sugen på. Enkelt och alla kan få den som man vill ha sin nationaldagsbakelse. Så här gjorde jag:

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning (valfritt, ta det du tycker om):
Lemon curd
Jordgubbssylt

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Ta fram en långpanna och lägg bakplåtspapper så det täcker. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll då det går så fort. Stjälp upp din kaka upp och ner på sockrat papper, och ta bort papperet som kakan gräddats på (det är lättare ifall man penslar lite kallt vatten ovanpå papperet, då släpper det bättre). Bred på din fyllning och rulla ihop kakan. Jag valde ett tunt lager lemon curd i botten och sen jordgubbssylt ovanpå. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och ställ in i kylen för att svalna.

Nationaldagsbakelse

(Jag återkommer lite senare med mina pimpade bakelser).

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar