Kyckling och gnocchigryta

-

Jag hittade denna kyckling och gnocchigryta inne hos Matplatsen och har varit sugen att prova. Brist på tid är det som har satt stopp men i helgen var det dags. Jag vill gärna göra så mycket av maten från grunden, så jag behövde göra en laddning gnocchi först innan jag kunde fortsätta med kycklinggrytan. Därför krävdes det mera tid och alla ingredienser hemma och tinade. Har man gjort sina gnocchis ena dagen, så går det betydligt fortare att göra hela rätten nästa dag. Så här gjorde jag:

2 kycklingfiléer
1 stor gul lök
rapsolja att steka i
5-6 färska champinjoner
2-3 msk ajvar relish mild
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
ca 10 körsbärstomater (valfritt)
salt och peppar
Gnocchi – hemmagjord eller köpt

Skala och hacka löken samt kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i en stekpanna för att bryna på dem (i grundreceptet sas det i en kastrull, men jag tipsar er om att använda en stekpanna istället, det måste bli enklare då). Dela champinjonerna i mindre bitar och lägg ner dem bland kycklingen så de får brynas en kort stund. Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, grädde och halverade tomater. Låt sjuda ca 5 minuter. Lägg gnocchi i kycklinggrytan och låt allt sjuda ytterligare två min. Smaksätt med salt och peppar.

Kyckling och gnocchigryta

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar