Bananbröd

-

I helgen när vi var på schackresa till Västerås, så följde Alvas bästa kompis med, och hennes mamma Anna. Vi vuxna satt fram och bland mycket annat så berättade Anna om att hon brukade göra bananbröd då bananerna började bli bruna och att hennes yngsta dotter verkligen gillar det brödet. Jag efterfrågade aldrig något recept medans vi sågs men någon dag senare så hittade jag två bananer som började bli bruna. Jag letade upp ett recept och anpassade det efter det jag hade hemma, det blev så här:

2 st mogna bananer
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl fil eller kvarg
2 msk flytande honung
Vetekli för att smörja formen

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smörj din bakform. Skala och mosa bananerna. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om. Rör sedan ner filmjölk, honung och mosad banan. Häll smeten i din smorda bakform. Grädda i ugnens nedre del i ca 50 min, titta när brödet släppt från kanten och du kan sticka en sticka genom brödet. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Servera med ditt favoritpålägg, för mig blev det Philadelphiaost och vanlig ost. Jag hade gärna tagit någon grönsak på, men allt var slut för tillfället. Så gott tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp te.

Bananbröd

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar