Schackfyran riksfinal

-

Då min dotter Alvas klass vann länsfinalen i Schackfyran, som gick av stapeln 8:e april i Östersunds sporthall, så började också planerna på att åka till Schackfyran riksfinal i Västerås första helgen i juni. Vi föräldrar har inte tagit tag i någon klasskassa för en kommande klassresa, så vi hade i princip inga pengar att jobba med. Alla föräldrar satte dock fart och vi sökte sponsorer och bidrag + att vi öppnade en kryddförsäljning med korta datum. Vad roligt att se att det går att samla in mycket pengar till en klass ifall alla vill! Vi insåg i början av maj att vi skulle hinna få ihop pengar, och började planera själva resan. Vilka föräldrar skulle med? Hur skulle vi ta oss mellan Östersund och Västerås och var skulle vi bo? Vi hade en väldigt bra och drivande projektledare, som har gjort ett otroligt bra jobb och sammanställt vad som är klart med jämna mellanrum – all eloge till Eva! Hon tycker att det är roligt, och skulle kunna ställa upp som klassresesamordnare för någon fler klass ifall det behövs – tips tips!

Vi tog alla ledigt på fredagen den 2:a juni och använde dagen för att resa ner till Sala, där vi hittat ett underbart litet vandarhem. Vi skulle samlas där kl 18, i övrigt fick man ta sig ner bäst man ville. Jag, Alva, hennes bästis Emma och Emmas mamma åkte i vår nya Volvo, och fick ett väldigt skönt resande ner till Sala. Vår bils första långresa sedan vi hämtade ut den i december, men jag är mycket nöjd. En väldigt bra bil som vi ska ha i 2½ år till!

På plats, så fick alla barn sina rum och välja sängar. Spännande att få sova på vandrarhem tillsammans med sina kära klasskompisar. Mycket spring i benen och mycket positiva känslor kring hela resan. Inga sura miner här inte. Fredagskvällen blev på detta vandrarhem, i strålande solsken, där vi förberett och tagit med oss för att grilla hamburgare till alla, men det var knappt så barnen hann äta. De hade fullt upp att upptäcka stället, där det fanns fotbollsplan, hinderbana i skogen, lekpark och flertalet hus att upptäcka. Men inför den stundande matchdagen, så släcktes ändå lamporna kl 22, för att barnen skulle hinna sova tillräckligt.


Laddade barn inför den kommande finalen.


Bra med klasströjor, så vi lätt kunde se våra 18 barn i den stora arenan.


2200 barn var med i riksfinalen och spelade schack i Västerås, ABB Arena Syd

Lördagsmorgonen så blev det medhavd frukost och lagtröjor på. Alla var superpeppade och ville helst av allt komma igång. Fem mils resa till Västerås och ABB Arena Syd. Över 2000 barn skulle tävla denna dag, så en stor del av arenan var uppbyggd med bord och schackbrädor. Ett imponerande arrangemang att få ihop allt. Barnen blev indelade i två olika lag och fick sina speltider. Alla barn skulle spela fem matcher var och varje match var som mest 20 min lång. En tuff dag alltså, med mycket ljud och många intryck för både barn och vuxna. Jag är ändå imponerad av de små liven, de var väldigt fokuserade och peppade. Hade full koll på klockan och när det var deras tur. Vi fick tidigt många vinster och låg bra till hela dagen. Vi låg som bäst på en tredje plats, men halkade ner till en fjärde plats innan alla matcher var klara. De tio bästa klasserna blev uppropade och blev också fotograferade av Västerås Schackklubbs fotograf.

Schackfyran riksfinal

Nu lördagens riktiga vinst och det som alla barnen längtat efter. Kokpunkten actionbad. Vi kom dit vid 17-tiden och det var uppstigning kl 19.30, då badet stänger kl 20.00, så inte så väldigt många timmar. Barnen bytte snabbt om och kom ut i badhuset så fort de kunde och började utforska stället. De tyckte att det var ett roligt bad, men jag som förälder uppskattade inte att det var flera olika våningar och också väggar, så man inte kunde se. Det var svårt att veta vart barnen var någonstans på badet. Kanske lite få aktiviteter för ett såpass nybyggt bad och då jämför jag med vår favorit – Gustavsviksbadet i Örebro. Deras kök stängde dessutom kl 18.00, utan att vi hade kunnat läsa det någonstans, så Alva och hennes två kompisar blev utan middag, då de ville utforska badet innan de ville äta. Vi åkte tillbaka till Sala och vårt vandrarhem, lördagskväll så barnen behövde inte lägga sig direkt. Det blev istället Kurragömma ute på området, och barnen fick springa av sig innan läggdags.

Söndag. Frukost, städning och hemfärd. Vi var så många föräldrar, så städningen gick snabbt och enkelt och vi kunde lämna Sala kl 10 på morgonen. Vi i vår bil tog oss till Gävle och IKEA, där vi gick in för att våra två barn skulle få äta riktig mat. Lördagen hade varit fullt ös hela dagen, så lunchen hade varit sådär, middagen på badhuset blev bara sötfika, lördagsgodis på kvällen och bara lite frukost, så vi ville grunda hemresan med bra mat. Vi tog oss också en tur inne på varuhuset (såklart, vem kan låta bli?) och bilen packades. Hemresan från Gävle gick bra och vi var hemma vid 18-tiden. Trötta men också såå nöjda över en väldigt bra helg! Schackfyran riksfinal och en fjärdeplats – hur bra är inte det? Glada 10-11 åringar kom så hem till Jämtland igen, och somnade gott. Dagen efter var det dags för skola igen.


Resultatlistan som en screen shot från min egen telefon. Denna lista tittade vi så fort en rond var klar och vi kunde följa klassens klättring.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar