Ostfyllda tilltugg

-

Det här är ett par ostfyllda tilltugg som jag först såg hos KIT_Mat på Instagram och som jag blev sugen att prova. Men bara för att jag ser något som ser gott ut och jag blir sugen att prova, så är det långt ifrån säkert att det händer direkt. Eller hur fungerar ni?

Det tog ett par veckor innan jag handlade hem de produkter som behövdes och sen ett par veckor till eftersom jag inte hade tid, men i helgen blev det av. Jag fick ihop mina ostfyllda tilltugg iaf, även om de inte blev fullt så snygga. Det kommer garanterat att bli fler försök, då de var väldigt goda att smaska på. Tänk dem till ett glas kallt mousserande när man sitter utomhus i värmen. Nice! Så här gjorde jag den här gången:

1 paket pizzadeg (utan tomatsås ifall du hittar, den behövs ändå inte)
1 förpackning riven mozzarellaost 150 g
Färsk basilika
Flytande smör alternativt smält smör att pensla med
1 liten vitlöksklyfta
Italiensk salladskrydda

Börja med att sätta på ugnen och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Ta fram din pizzadeg på bänkskivan, gärna lite mjöl i botten så fastnar den inte. Skär pizzadegen i 10 smala remsor och separera dem lite. Ifall du kan spreta ut dem lite så blir det enklare när du lägger på en sträng riven ost. Här la jag också ut 3-4 basilikablad längs varje sträng, innan jag nöp ihop remsans båda långkanter, så det blev en lång ”korv” som innehåller ost och basilika. Här går det att freestyla fritt och lägga in den smaksättning man tycker om. Nyp ihop ordentligt bara, så osten stannar innanför degen. Lägg dina kringlor/snurrar (eller varför inte bara som långa ostfyllda stänger?) på din plåt. Hacka vitlöken och blanda den med lite flytande smör, pensla din tilltugg och krydda med italiensk salladskrydda och sätt in i ugnen ca 10 min. Klart!


Det här var den enda bild som blev, sen vips så var de slut.

Jag åt mina tilltugg precis som de är, men annars kan man blanda ihop en dipp att doppa brödet i. Jag kan tänka mig att doppa i en god hummus, en avokadohummus eller en böncreme, men det funkar utmärkt att dippa i någon creme fraiche-blandning. Creme fraiche och vitlök är gott, men även creme fraiche, senap och lite honung. Enkelt är ofta otippat gott! Även här kan man freestyla och ta det man själv gillar.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar