Sötpotatissoppa med lime

-

Då jag hade noll inspiration till middagen häromdagen, så surfade jag in på Arlas receptsida och hittade sötpotatissoppa med lime och kände direkt att middagen var klar. På Arlas sida har de olika teman upplagda och under varje tema finns det flera recept. Jag valde temat ”snabba middagar” och sen ”snabba och goda soppor”. Där hittade jag den här soppan, som jag nästan kopierade rakt av. En lätt soppa, men den något annorlunda ingrediensen sötpotatis som gav en bra mättnad tillsammans med de stora vita bönorna och avokadon. Så här blev det för mig:

2 st sötpotatisar
1 gul lök
1 stor vitlöksklyft
1 tsk sambal oelek
2 msk grönsaksfond
4 dl vatten
1½ dl grädde
1 burk kokta vita bönor
rivet skal och saft av 1 lime

tortillachips
avokado i tärningar
färsk koriander

Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i bitar och hacka lökarna. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, sambal oelek, fond och vatten. Låt soppan koka ca 15 min, tills potatisen är mjuk. Mixa soppan så slät som du vill ha den och späd även med grädde. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och gör ett snabbt uppkok. Spola bönorna i kallt vatten. Rör ner bönor, limeskal och limesaft. Servera med tillbehören.

Sötpotatissoppa med lime

Förresten, vad gillar ni koriander? Om jag bara äter ett blad så kommer jag inte ifrån tvättmedel/lösningsmedelskänslan, men när jag äter lite koriander i en guacamole eller som här i sötpotatissoppa med lime, så kan jag tycka att det fördjupar smaken ytterligare. Vad tycker ni?

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar