Potatismiddag med senapssås

Meatfree Monday idag och idag vill jag tipsa om en restmiddag. Rester på kokt kall potatis, som man skalar och skär i bitar. En potatismiddag med senapssås alltså, med lite annat kylskåpsrens också, så det blir en komplett middag. Då jag starkt ogillar att kasta mat, så gör jag inte det, utan lagar hellre något annat av mina rester. Den här restmiddagen har jag hittat inspiration till inne hos Tuvessonskan, som gärna lagar enkel vegetarisk mat. Så här blev min middag och även om det låter tråkigt med rester, så var det här jättegott. Testa nästa gång du har kokt kall potatis över.

4 st kokta potatisar
Smör att steka i
Gurkmeja
Garam Masala
Salt och peppar
1 halloumi
Färsk spenat

½-1 dl creme fraiche
1-2 msk senap (smaka dig fram till vad som är lagom)

Skala dina potatisar och skär dem till tärningar. Skär också din halloumi i skivor. Börja med potatisen och stek dem i smör (ta lite extra, det blir bara godare), krydda med gurkmeja, garam masala, salt och peppar. Häll upp i en tallrik och varmhåll. Stek dina halloumiskivor och blanda ihop din sås. Servera allt tillsammans med färsk spenat. Som sagt, det låter kanske tråkigt med rester, men det är här var riktigt gott fastän det är så enkelt.

Potatismiddag med senapssås

Kommentera