Korv stroganoff

-

Ibland är det så himla gott med de där gamla klassikerna! Häromdagen gjorde jag en laddning korv stroganoff, då jag hade en bit falukorv över i kylen. Vi festade till det lite, och serverade vår korv stroganoff tillsammans med potatisgratäng (färdig från butik) och Saga som hade lust att göra hemmagjord bearnaisesås. Kanske låter som en märklig mix av allt möjligt, men det får det väl vara ibland? Huvudsaken att alla i familjen äter sig mätta på bra mat! Ett extra plus då man kan lägga resterna i en matlåda och få bra mat med sig till jobbet. Så här gjorde jag min korv stroganoff:

1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
400 g falukorv
Flytande smör att steka i
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 msk paprikapulver
svartpeppar
1 dl crème fraiche

Skala och hacka lök och vitlök. Strimla korven till den form som du uppskattar. Det kanske är bättre med tärningar i din familj? Stek korv och lök i smör tills det får lite färg. Sänk värmen, rör ner tomatpuré och crème fraiche. Smaksätt med paprika, oregano och svartpeppar. Låt sjuda ca 5 minuter.

Serverades med potatisgratäng den här gången, men det funkar såklart lika bra med ris, makaroner eller kokt potatis.

Korv stroganoff

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar