Kolakakor med apelsindaim

-

Kolakakor är en sådan klassisk kaka som man slänger ihop ganska snabbt och alla tycker om den. Den enda ”udda” ingrediensen, är att man måste ha sirap hemma, men har man köpt en flaska ljus sirap, så har man till många satser kolakakor sedan. Jag gjorde den med en twist idag, och gjorde kolakakor med apelsindaim. Vanlig daimgodis alltså, men med en tillfällig smak av apelsin. Jag förstärkte apelsinsmaken med rivet apelsinskal också.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim med apelsinsmak
Rivet skal av 1 ekologisk apelsin

Sätt ugnen på 200 grader och tvätta din apelsin. Även om den är ekologisk så vill jag tvätta av den. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hacka daimen. Blanda ner även den hackade daimen samt rivet skal av din apelsin. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna.

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

Kolakakor med apelsindaim

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar