Vykort från Montenegro

-

Att till slut få komma hem och landa hemma. Att få äta egenlagad mat och sen få krypa ner i sin egen säng och få somna till den välbekanta tystnaden. Det är en del av det fantastiska med resor. Borta jättebra, men hemma är också jättebra! Det kommer såklart att komma mera från vår fina resa, men här kommer några första vykort från Montenegro och staden Kotor.

Vykort från Montenegro

Trånga smala gränder i hela gamla stan, som var supercharmiga (och till en början lite svåra att hitta bland).Kryssningsbåtar var vanligt förekommande i Kotor. Det låg ofta en stor båt inne i hamn, men det låg ofta en eller två ytterligare båtar en bit ut. Just den här var en av de mindre. Gissa om vi blev sugna att hoppa på någon kryssningsbåt och resa med?Alva gillar vattenmelon och i Kotor så hittade hon den största vi någonsin har sett. Den vägde mer än 5 kg. Vi köpte den inte, för då hade vi fått leva uteslutande på melon innan den tagit slut.

Saga gillar å andra sidan CocaCola, och det var den enda anledningen till att hon gick de sista 25 m upp till toppborgen vid St John’s fortress. En topptur på 250 höjdmeter, som vi tog i 35-gradig värme.

Vår badstrand som vi hängde vid ett par dagar. Den ligger i centrala Kotor och är enkel att hitta till. Enkelt också att det finns ett par restauranger precis intill.Vi gjorde en båtutflykt en dag, till Our lady of the rocks. En tillverkad ö, då byborna från Perast under många 100 år gjort det till en tradition att slänga stenar under ön, så att den på så sätt ska stanna kvar.Katterna i Kotor var ett eget kapitel. Överallt sprang det välvårdade katter omkring. De hade det nog rätt bra, då det fanns utställd mat lite här och där. Det fanns även en shop med katt-tema och ett kattmuseum i stan.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar