Champinjonsoppa

-

Soppa är något jag skulle vilja göra oftare, då det är en väldigt god rätt. Helst tillsammans med ett gott bröd, så har man en väldigt god middag vilken dag som helst. Denna gång provade jag att göra champinjonsoppa med ett recept från Ica. Så här gjorde jag en soppa för mig och Daniel:

200 g champinjoner
1 liten gul lök
½-1 tsk torkad timjan
2 msk grönsaksfond
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 msk kallt vatten
smör
salt och peppar
Ev färsk koriander

Grovhacka champinjonerna­. Skala och hacka löken­. Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör (för 6 port) i en stor kastrull ca 5 minuter­, svag värme så svampen får svettas ur lite vätska. Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk­. Låt koka ca 10 minuter under lock­.

Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer. Red med majsstärkelse utrörd i kallt vatten­. Låt sjuda 2 minuter.­ Servera gärna med en kvist färsk koriander, för er som tycker om koriandersmaken. Jag är tveksam till koriander, och använder den väldigt sparsamt. Ifall det blir för stark smak, så tycker jag att det smakar tvättmedel. Jag serverade även en bit bake-off bröd, med Philadelphiaost på.

Champinjonsoppa

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar