Ugnsbakad kotlett

-

Här kommer en ugnsbakad kotlett, perfekt att servera tillsammans med en potatisgratäng och gärna bearnaisesås. Receptet på kotletten kommer ursprungligen från Jazzköket, då jag köpt en låda mat från Glada Lådan och då medföljande receptfolder. Perfekt att göra i ordning köttet på fm, då det ska serveras kallt. Strax innan servering, så är det bara att skära upp den i tunna skivor.

800 g benfri kotlett
1 msk paprika
1 msk timjan
1 msk oregano
1 msk salvia
2 st vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Ta fram din kotlettbit och lägg den i en påse. Hacka vitlöken och blanda ihop alla kryddorna. Strö sedan ner kryddblandningen i påsen och gnugga in kryddorna i köttet. Sätt igång en stekpanna (en stekpanna som du sen kan ställa in i ugnen alternativt en gryta) på spisen och ta i både smör och olja. Smöret för smakens skull och oljan för värmens skull. Jag har en gjutjärnsstekpanna, som jag gärna använder, då jag tycker att den ger godast smak då jag vill steka något.

Sätt igång ugnen på 150 grader. Stek köttbiten runt om och sätt i en stektermometer. Placera din köttbit i ugnen och låt den komma upp i 67 grader. Ta då ut den och låt kallna. Vid servering sen, så är det bara att skära upp ditt kött i tunna skivor. Rätt så enkelt att göra en ugnsbakad kotlett alltså. Gott gott!

Ugnsbakad kotlett

Serveras gärna med potatisgratäng, bearnaisesås, gelé och ifall man råkar ha en hummus redo. Den klassiska söndagsmiddagen står redo!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelVåfflor
Nästa artikelChampinjonsoppa

Kommentera