Våfflor

-

En lagom jobbig lunch att ta till under dessa sommarmånader, är våfflor. Det är också en vegetarisk rätt, så den passar perfekt för middag en Meatfree Monday. Det finns flera olika recept, där den ena ska vara bättre än den andra. Jag följde receptet på våfflor med ägg från klassiska Vår Kokbok och gjorde så här. Det här receptet räcker till 8-10 laggar, lagom till 3-4 personer.

100 g smör
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
ev 2 msk vetekli

Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver och rör ihop det med hälften av mjölken. När allt mjöl löst sig, så häll på resten av mjölken, ägg och det avsvalnade smöret. Jag hällde dessutom i ett par msk vetekli för att höja fiberinnehållet, en lärdom från min mamma, och enligt mig så ska det vara vetekli i både tunnpannkakor och våfflor.

Sätt igång våffeljärnet och ta lite smör innan den första våfflan. Det räcker sedan för alla våfflor, då det är ganska mycket smör i smeten. Grädda dina våfflor och ställ fram på bordet. Servera med sylt och vispad grädde.

Våfflor

Här var det sådan strykande åtgång, så jag inte hann ta kort på någon våffla med sylt och grädde på. Men jaja, alla blev mätta och glada och det är många gånger huvudsaken.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar