Potatisgratäng

-

En klassisk potatisgratäng kommer här. Det var väldigt länge sedan jag gjorde en egen potatisgratäng, dels då det tar ganska lång tid, men också för att mina tjejer upptäckt den färdiga potatisgratängen från Peka. Även om jag alltid vill göra mat från grunden, så är deras potatisgratäng god och väldigt smidig, det måste jag erkänna. Men då tid finns, så är det ändå ännu godare att göra sin egen:

10-12 potiatisar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Ca 3 dl grädde
Riven ost
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att skala potatisen. Skär den sen i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Efter ungefär hälften av potatisarna, så skiva din lök och vitlök och strö ut, salt och peppar och sen nästa lager med tunna potatisskivor. Toppa med salt och peppar igen och sen riven ost. Avsluta med att hälla på grädde över hela gratängen och sätt in i nedre delen av ugnen.

När gratängen stått inne ca 30-35 min, så flytta upp den till mitten av ugnen, så den får lite mera färg. Efter ca 45 min är gratängen klar och redo att avnjutas. Riktigt god och tom jag kände mig rejäl och duktig då jag kunde ställa fram en söndagsmiddag till min familj.

Potatisgratäng

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

  1. Ja, en del ’fuskmat’ är riktigt praktisk. Speciellt sommarlovsmat behöver gå fort ibland tycker jag, exempelvis när föräldrarna jobbar och barnen är lediga.

    Vid egen potatisgratäng tycker jag det brukar bli krämigt och bra om man förkokar ihop det hela innan ugnen.

Lämna ett svar