Dumlemousse med jordgubbar

-

Dumlemousse med jordgubbar känns som en avancerad dessert, men med lite planering är den jättelätt. Smeten till moussen ska helst stå i kylen över natten, eller iallafall så pass många timmar så den blir riktigt kall, annars går den inte att vispa. Tänk på det!

4 port
1 påse dumlekolor (gärna med smak av lime)
3 dl vispgrädde

½ l jordgubbar
1 lime
¼ – ½ dl strösocker

Dag 1: Klipp dumlekolorna i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en kastrull. När den börjar koka så häll den över dumlebitarna och rör tills allt har smält. In i kylen över natten.

Dag 2: Rensa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Riv skalet av limen och blanda med strösocker, blanda sedan med jordgubbarna och låt stå en stund
Ta fram smeten och vispa med elvisp till önskad konsistens. Lägg upp i portionsglas/skålar och strö jordgubbarna över.

Häll upp i snygga glas och servera. Som ni ser på bilden nedan, så har jag också garnerat med ett Dumleflarn i varje efterrätt. Var beredd på slickade skålar för det här var väldigt somrigt och gott!

Dumlemousse med jordgubbar

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelTunna Dumleflarn
Nästa artikelPotatisgratäng

Kommentera