Tunna Dumleflarn

-

Jag har sett bilder på flera olika sidor och var ju såklart tvungen att prova själv. Att göra små tunna Dumleflarn, att använda som effektfulla flarn att sätta i en glassefterrätt. Det känns nästan fånigt att blogga om ett sådant här litet tips, men alla tips är väl bra? För vår del så kommer flarnen att stickas ner i en vanlig marängswiss och kanske om jag till och med tänder tomtebloss och sätter i? Effektfullt var ordet!

9 Dumlekolor (jag använde den nya lime-smaken)

Lägg ut dina Dumlekolor ganska glest på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt ugnen på 180 grader. Jag fick hjälp av Alva, som tog loss papperna och la den i en snygg ordning på plåten. Sätt in plåten i ugnen och grädda 6-8 min, tills Dumle-kolorna flutit ut till tunna flarn och de bubblar lite på ytan. Håll koll, då alla ugnar är olika. Låt svalna och sen har du färdiga flarn att sticka ner i efterrätten.

Tunna Dumleflarn
Den här gången blev det ingen marängswiss och inte heller några tomtebloss, men dessa tunna Dumleflarn var så goda, så jag kommer att blogga fler gånger om dem – var så säkra!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar