Tunna Dumleflarn

Jag har sett bilder på flera olika sidor och var ju såklart tvungen att prova själv. Att göra små tunna Dumleflarn, att använda som effektfulla flarn att sätta i en glassefterrätt. Det känns nästan fånigt att blogga om ett sådant här litet tips, men alla tips är väl bra? För vår del så kommer flarnen att stickas ner i en vanlig marängswiss och kanske om jag till och med tänder tomtebloss och sätter i? Effektfullt var ordet!

9 Dumlekolor (jag använde den nya lime-smaken)

Lägg ut dina Dumlekolor ganska glest på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt ugnen på 180 grader. Jag fick hjälp av Alva, som tog loss papperna och la den i en snygg ordning på plåten. Sätt in plåten i ugnen och grädda 6-8 min, tills Dumle-kolorna flutit ut till tunna flarn och de bubblar lite på ytan. Håll koll, då alla ugnar är olika. Låt svalna och sen har du färdiga flarn att sticka ner i efterrätten.

Tunna Dumleflarn
Den här gången blev det ingen marängswiss och inte heller några tomtebloss, men dessa tunna Dumleflarn var så goda, så jag kommer att blogga fler gånger om dem – var så säkra!

Kommentera