Sötpotatishummus

-

Meatfree Monday och här kommer en ny variant av hummus. Sötpotatishummus såg jag inne hos Tuvessonskan och kände att jag ville prova. Hummus är gott och sötpotatis är gott, så en kombination måste funka! Jag tog mitt vanliga recept på Hummus och la till en ugnsbakad sötpotatis.

Har du tid över så kokar du dina egna kikärtor (en beskrivning längst ner*), men det funkar lika bra med färdigkokta kikärtor på burk. Öppna burken och skölj av dina kikärtor först bara. Så här:

1 dl av de kokta kikärtorna mixas (kokta kikärtor kan du frysa in till en annan gång), och blandas med:
1-2 msk tahini (sesampasta)
1 hackad vitlök
En skvätt citron
vatten
olivolja
spiskummin
persilja
salt, peppar

Mixa och blanda. Smaka av. Blanda lite till. Smaka av. Tills rätt konsistens och rätt smak infunnit sig. Ifall du inte vill använda så mycket olivolja, så funkar det att späda huvuddelen med vatten också.

Sötpotatishummus

En annan variant av hummus är att göra en avokadohummus.

 

* 1 dl okokta kikärtor
Läggs i blöt i minst 8h, men det funkar med längre tid också. Denna okokta dl, blir efter 8h ca 2½-3dl kikärtor, som sen ska kokas, så de ökar rätt ordentligt i storlek.
Kokas i ca 45 min för att bli mjuka.
De kokta kikärtorna kan sedan frysas in i portionsförpackningar, så det blir enklare att göra nästa omgång hummus. Eller testa gärna att göra kikärtspannkakor, de är riktigt goda och tillför nödvändigt protein till din pannkaksmiddag.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar