Cookies med nötchoklad

-

Jag vet inte vad jag gör för fel, men jag har provat att baka cookies några gånger. De blir aldrig så som de man köper i affären, som är ganska platta och sega. Mina cookies med nötchoklad idag blev absolut goda, men de sjunker inte ihop och blir sådär sega. Är det någon som har några tips, så får ni gärna kommentera här i inlägget. Jag bakade enligt ett recept från Ica:

200 g Arla® Svenskt Smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
100 g hackad choklad – schweizernöt

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop allt socker och ägg i en bunke. Blanda mjöl med bikarbonat, salt och hackad choklad. Rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till en jämn smet.

Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Dra av direkt från plåten och servera dem gärna ljumma tillsammans med ett glas kall mjölk. Mmm..

Cookies med nötchoklad

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar