Friterad avokado

-

Meatfree Monday idag och då kommer ett litet tips. Ett tilltugg som jag varit sugen att testa ett tag är friterad avokado. Låter lite udda men just därför så vill jag ju prova. Ett friterat hårdare skal med en mjuk insida. Så här gjorde jag:

1 avokado
½ dl vetemjöl
1 ägg
½ dl panko
salt och peppar

Värm upp fritösen till 180 grader. Under tiden, dela din avokado och ta bort kärnan. Skopa ur avokadon ur sitt skal och skär varje halva i fyra halvmånar. Mät upp vetemjöl i en tallrik, vispa ägget i en annan skål och till sist panko i en tredje skål. Här är det också gott att krydda pankon med salt och peppar. Doppa dina halvmånar först i vetemjöl, sen i det vispade ägget och sist i panko. Lägg ner de panerade avokadobitarna i oljan och fritera i 3-4 min, tills paneringen tagit lite färg.

Till denna friterade avokado, så är det gott med en dipp. Jag läste om koriandermajonäs och tänkte prova. Jag är tudelad vad gäller koriander. Ibland smakar det bara tvättmedel, ibland tillför det en väldigt god krydda. Till tex guacamole, så är det jättegott att hacka i lite koriander och blanda i röran. Så här gjorde jag den här gången, men nästa gång vill jag nog göra dippen lite starkare och kanske droppa i lite tabasco eller liknande:

2 msk majonäs
1-2 msk creme fraiche
koriander
salt och peppar

Mät upp majonäs i en skål och fyll på med creme fraiche. Hacka ner valfri mängd färsk koriander och krydda med salt och peppar. Servera dippen intill din friterade avokado, för varje person att ta så mycket man vill.

Friterad avokado

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar