Casela naturpark

-

Den första vanliga dagen på plats på Mauritius och på vårt hotell, valde vi att spendera på Casela naturpark. Det är en naturpark bara några km från vårt hotell, och en aktivitet som ingick i hotellpriset. Vi fick alltså en voucher från hotellet, så vi kunde gå in gratis. Det ingick även shuttle, så en minibuss från hotellet skjutsade oss fram och tillbaka, men vid utstakade tider.

Inne i parken var det väldigt skönt för våra solbrända kroppar, då det var väldigt bra väder, men inne i parken gick vi i trädens skugga. Först gick vi förbi några dammar med olika fisksorter, karp om jag inte minns helt fel. Sen gick vi vidare för att titta på alla möjliga och omöjliga fåglar. Bur efter bur (tilltagna i storlek) med fåglar, den ena mera exotisk än den andra. Ibland såg man inte fågeln som skulle vara i buren, men då vi stått och tittat in en stund, så klev den ofta fram ut sitt gömställe och visade upp sig. Det fanns även några påfåglar som fick husera fritt på området och som vi såg spankulera i parken.


Här har påfågeln nyss slagit ihop sina fina fjädrar och lagt sig till ro.

Vidare så kom vi till smådjursparken, parken för de mindre barnen där vi bland annat fick se strutsar. Det är rejält stora djur och även i en liten inhägnad, så hinner de få upp hög fart när de springer från ena änden till den andra. Här fanns det också en skylt om att strutsarna kunde bitas.

Jättesköldpaddorna var fräna! Vi gick på en stig igenom en större inhägnad där det både fanns öppen yta men även några träd som kunde ge djuren skugga. Där i skuggan låg det ett gäng stora stenbumlingar trodde vi först, men när vi kom närmare så såg vi att det var sköldpaddor. De vi träffade på var ca 80 år gamla, men de kan bli så gamla som 200 år och de här 80-åringarna var alltså ganska unga. I storlek så var sköldpaddsskalet ca 1 m långt och då de låg stilla i skuggan under träden, så såg de ut som stenbumlingar. Det fanns även både bebisar (ca 1 dm långa), barn (ca 1,5-2 dm långa) och tonåringar (ca 3-4 dm långa) i sköldpaddsparken, så vi fick se alla möjliga storlekar.


Den stora 80-åringen


Kontra de yttepyttesmå bebissköldpaddorna

Vi gick vidare till Big Cats-delen av naturparken och fick först se ett dagis med tre stycken gepardungar som en skötare var inne och lekte tillsammans med. Hur söta?

Vidare inne i parken så fanns lejon, stora geparder, hyenor och flera andra. Det fanns även möjligheten att köpa ett lejonbesök – då fick man tillsammans med guide gå in till lejonen och klappa på dem. Man kunde även köpa till att åka med en inburad lastbil ut på safari. Då vi inte riktigt hade tid (vi hade en uttalad tid för vår shuttle), så nöjde vi oss med att bara titta på djuren och fascineras över hur smidiga de är.

På vägen tillbaka till utgången av Casela naturpark och vår shuttle, så unnade vi oss en väldigt god glass. Gott i värmen!

Vi har nu varit hemma från vår semester en vecka och det här är första inlägget från Mauritius. Det kommer att komma fler, men det blir eftersom, då jag har tid att skriva dem. Hoppas att ni kan vänta då det är värt att vänta på!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar