Brietårta

-

Brietårta är något jag har velat göra länge, men det har bara inte blivit av. Många är de gånger då jag köpt hem en hel Brieost, för att kunna göra en tårta men sen blev det ändå inte. Förrän häromkvällen, då jag och min dotter körde tjejkväll hemma själva och hade mys en vanlig vardagskväll. Det behöver väl inte vara helg för att man ska få ha mysigt och lite lyxigt tillsammans? Fram för mera vardagslyx säger jag!

1 hel brieost (det finns olika storlekar men viktigt att den är rund)
Valnötter (eller vilka nötter ni gillar och har hemma)
Torkade tranbär (även här kan man variera efter vad man gillar eller har hemma)
Pumpafrön
Solrosfrön
Honung

Sätt ugnen på 200 C och lägg din brieost i en lämplig form. Skär av locket på brieosten. Här valde jag att lämna lite kant längst ut, för att osten inte skulle bubbla över kanten. Hacka valnötterna grovt och strö dem över osten tillsammans med tranbär, pumpafrön och solrosfrön. Ringla över honung.

Sätt in formen i ugnen ca 10 min tills osten börjar bubbla lite på ytan. Servera med salta kex att skopa upp den smälta osten med. Kanske behöver man inte riktigt lika mycket nötter och frön som jag har ovan, det är en smaksak.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera