Chokladmousse med Plopp salty caramel

-

Här kommer en efterrätt som ni kan svänga ihop nästan vilken dag som helst. Det går fort, det är gott och det går att variera i all oändlighet. Jag pratar om chokladmousse. Jag valde att smaksätta min med Plopp salty caramel, en nyhet som jag fick i min Smakbox någon sändning tillbaka, men det går att använda den smak ni själva gillar.

Det här var andra gången jag gjorde en chokladmousse (första gången var med Alva) men då det är så enkelt så är det en efterrätt jag kommer att freestyla med. Att ta olika sorters choklad, med framför allt olika smaksättningar kommer att bli roligt och gott!

Jag valde att toppa min chokladmousse med rostade valnötter, men jag tänker att det kan funka lika bra med någon fräsch frukt eller bär, jag tänker närmast på kiwi, hallon eller granatäpple. Men som sagt, testa er fram och kommentera gärna ifall ni provat någon lyckad blandning.

I många chokladmousse-recept så är det med en äggula, men det behövdes inte i den här. Satsen blev lagom för fyra personer.

2 dl grädde
80 g Plopp, smaken Salty Caramel

25 g valnötter
1 msk florsocker
1 tsk smör
½ krm malen kardemumma
½ krm malen kanel
½ krm malen ingefära

Koka upp 1 dl av grädden och dra kastrullen av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden medan du vispar. Låt kallna i kyl.

Vispa sedan resten av grädden till mjuka toppar, om du vispar för hårt kan grädden bli grynig så ta den hellre lite försiktigt. Blanda med chokladgrädden, fortsätt vispa till ett fast skum. Fördela i portionsskålar och ställ in i kylen tills det är dags för servering. Detta går tex att göra på fm, när middagen är samma em/kväll.

Grovhacka nötterna och rosta i en torr, varm stekpanna. Ta det återigen försiktigt, då nötterna lätt bränns. Tillsätt florsocker och rör runt. Låt det smälta och få fin färg. Blanda ner smör och kryddor och rör runt, så kryddorna blandas in. När det är dags för servering, strö på lite nötter på toppen.

Chokladmousse med Plopp salty caramel

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar