Mellan Mostar och Split

-

Det finns ju lite kvar att skriva om vår Balkanresa i somras. Jag har tidigare skrivit om Kotor i Montenegro, Dubrovnik i Kroatien, Sarajevo och Mostar i Bosnien, men bilresan mellan Mostar och Split i Kroatien är kvar. Samt själva staden Split. Men först bilresan:

Då vi åkte från Mostar så ville vi passera ett par checkpoints som vi hört gott om, så även om det inte är så många mil så tog det hela dagen. De ställen vi ville checka av, var dels Blagaj – ett bedårande hus precis i kanten in till bergsgrottan. Alltså preeeecis i kanten. Vi körde in till byn Blagaj och hittade en parkering, betalade några kronor i parkeringsavgift och sen fick vi gå uppskattningsvis 2 km för att komma in till huset och grottan. Såg oss omkring och tog några foton, blev inte så imponerade utan gick ganska snart tillbaka till bilen.


Tack Alva för en mycket bra bild av oss!

Nästa checkpoint var Kravice vattenfall. Där vi trodde att vi skulle komma till ett ganska litet ställe och få gå på en stig för att komma fram till vattenfallen, var helt fel. Vi kom istället fram till en enorm parkeringsplats, där det också var inträde för att komma in på området och sedan gå den meterbreda stigen ner till vattnet. Vi blev så paffa, så vi tappade helt sugen att ens betala in oss.

Men vi behövde gå på toa, så vi gick förbi bommen och till huset där toaletterna fanns. När vi kom ut så insåg vi att vi var ju faktiskt på andra sidan bommen och borde kunna gå ner och titta på vattenfallen ändå? Vi gjorde det, men hade en väldig olustkänsla i kroppen hela tiden, då vi visste att vi egentligen gjorde fel. Så det blev bara en bild för mig, sen gick jag tillbaka upp till bilen.

Lagom till att vi alla var tillbaka i bilen så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Vi körde därför därifrån och uppsökte en restaurang i närmaste by. Då vi kom dit mitt på eftermiddagen, så var de inte riktigt beredda, utan satt upptagna med pappersjobb. Vi var såklart välkomna ändå och vi fick mat i våra magar. Vi fick tom 2 euro i rabatt då vi skulle betala, då vi inte hade jämna pengar.

Nu hade vi gjort våra checkpoints, jag och Daniel, så nu siktade vi istället på att komma ut till kusten och staden Split. Det var ändstationen på vår resa och där vi skulle spendera våra sista fyra dagar. Mer om det i nästa inlägg, men först en väldigt fin bild som vi tog strax norr om Split, då vi efter ett regnigt Bosnien och en lång tunnel genom berget, kom ut till strålande sol i Kroatien. Otåliga barn i baksätet som ville komma fram någon gång. Det visade sig att Sagas klasskompis Anton med familj också befann sig i Split på semester så de längtade efter svenskt barnsällskap.

Mellan Mostar och Split

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar