Ugnsbakad sötpotatis

-

Dags för veckans Meatfree Monday. Att äta ugnsbakad sötpotatis är riktigt gott och går fortare än att ugnsbaka vanlig potatis. Det går bra att äta ugnsbakad sötpotatis med bara röran och lite sallad på sidan, men det funkar också att ha som en rätt på ett buffébord. Jag gjorde så här:

2 sötpotatisar
1 förp fetaost 150g
crème fraiche
Spiskummin
Färsk koriander
Citron
salt och peppar
rostade solrosfrön

Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisarna på längden och lägg i en ugnsform. Jag skar bort en liten bit i botten på varje sötpotatishalva, så de skulle ligga stadigare mot botten. Låt stå inne tills de är mjuka, ca 30 min. Blanda under tiden ihop fetaoströran och smaksätt med det du tycker om, jag valde spiskummin och koriander.

Ta ut ugnsformen när potatisarna är klara och lägg på två tallrikar. Krafsa upp lite av sötpotatisen, så det blir enklare att ta. Lägg sedan fetaoströran ovanpå och strö till sist över solrosfrön. Servera gärna tillsammans med en god sallad.

Ugnsbakad sötpotatis med fetaoströra:

Ugnsbakad sötpotatis

Visste du att? Info från Wikipedia
Sötpotatis eller batat (Ipomoea batatas) är en flerårig, krypande ört i familjen vindeväxter. Rotknölarna används ungefär som potatis men smakar sött. Även unga skott är ätliga. På senare tid har prydnadssorter tagits fram som odlas för sina vackra blad. Sötpotatisen är endast mycket avlägset släkt med vanlig potatis; de tillhör dock samma ordning, Solanales.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar