Tortillasticks

-

Jag gissar att det är fler än jag som får rester över efter veckans tacomiddagar? Ofta är det tacoköttfärs och någon grönsak, men lika ofta är det en eller kanske två tortillas som blir över. Ett enkelt sätt att göra något av dem dagen efter, är att göra tortillasticks.

Eller kanske redan samma kväll, och att äta dem som chips till fredagsmyset? Skär dem i mindre bitar, stek dem i olja en kort stund och krydda upp dem med vad ni gillar bäst. Den här gången blev mina tortillasticks så här:

2 tortillabröd
Chili
Salt
Spiskummin
Olja att steka i

Börja med att ta fram en stekpanna och att dela tortillabröden i smala remsor. Hacka chilin i småbitar och häll lite olja i stekpannan. Stek dina tortillasticks på ena sidan och när du vänder på dem med en stektång, så passa på att krydda dem med salt och spiskummin.

Häll ner den hackade chilin och vänd runt sticksen en vända, innan du häller upp dem på ett fat.

Servera dina tortillasticks antingen som de är eller med en gräddfilsdipp.

Tortillasticks

Förslag på andra smaksättningar:
Finhackad vitlök
Grillkrydda
Paprikakrydda
m fl

Förslag på andra tacorätter får du om du följer den här länken

Visste du att? Info från Wikipedia
I Mexiko och Centralamerika är det ett runt majstunnbröd som traditionellt klappas för hand av en majsmjölsdeg av nixtamaliserad majs, vatten, salt och ägg och sedan steks på en het stekhäll kallad comál. Stekningen sker 2 gånger på ena sidan och 1 gång på den andra. Detta gör att tortilla blåser upp sig, om degkonsistens och temperatur är rätt. Numera är det dock vanligast med tortillas gjorda med maskin i så kallade tortillerias. I norra Mexiko och USA kan tortillan vara av vetemjöl. Tortillan är basföda sedan före Columbus seglade vilse och hamnade i Amerika och en ingrediens i många rätter så som tacos, enchiladas och chilaquiles.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar