Hallonpannacotta med kvarg

-

Min dotter Saga gillar pannacotta. Så när jag frågade henne i helgen om hon ville göra något i köket tillsammans med mig, så blev svaret: hallonpannacotta med kvarg. Ok? Jag hade kanske tänkt att hon ville baka något, men nej. En efterrätt hägrade.

Sagt och gjort, vi gick till affären (hur många av er tar en promenad till affären? Jag är så nöjd att mina barn går utan knot numera, men jag har fått många övertalningsförsök genom åren om att ta bilen istället. Fastän det bara är 1 km) och handlade det vi behövde. När vi kom hem så satte Saga igång direkt och det får bli mitt tips till denna lillördagskväll.

1 gelatinblad
1½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
250 g Kesella hallonkvarg

Garnityr:
Hallon
Mandelbiskvier
Finhackad lakritschoklad

Börja med att välja fyra st snygga glas. Allt blir så mycket godare då det är serverat ur snygga glas eller på snygga tallrikar.

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull och vispa så att sockret löser sig. Ställ kastrullen åt sidan. Lyft upp det mjuka gelatinbladet ur vattnet och krama ur vattnet, rör ner det i grädden så att det smälter. Låt svalna något. Blanda ner kvargen.

Fördela i fyra portionsglas och låt stå i kyl minst 4 h eller över natten. Garnera med bär, t ex hallon, mandelbiskvier och hackad lakritschoklad.

Hallonpannacotta med kvarg

Behöver jag berätta att Sagas hallonpannacotta med kvarg var god?

Visste du att? Info från Wikipedia
Panna cotta eller pannacotta (efter italienska panna cotta = kokt grädde) är en norditaliensk puddingdessert.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar