Limecurdglass med biskvibotten

-

En efterrätt kommer lastad! En limecurdglass med biskvibotten, vad tror ni om det? Jag skulle planera en efterrätt inför helgen och utgick ifrån vad som är gott, vad jag hade hemma och vad jag var nyfiken att prova på.

Vi hade en moussetårta med biskvibotten på jobbet förra veckan, så jag tog inspirationen därifrån och tänkte att jag borde kunna göra en glass och använda biskvibotten även om det är fryst efterrätt. Sagt och gjort, jag hade allt hemma, så det var bara att sätta igång:

200 g mandelmassa
½ dl socker
1½-2 msk kakao
2 äggvitor

2½ dl grädde
½ burk kondenserad mjölk
½ dl limecurd
maränger
ev laktritschoklad för dekoration

Börja med biskvibotten. Riv mandelmassa på den grova sidan. Vispa äggvitorna en aning, de ska inte bli som maränger men vispas upp lite. Blanda ner den rivna mandelmassan och rör även ner socker och kakao. Bred ut biskvismeten i en springform, där du täckt botten med ett bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, 175 grader, ca 20 min. Ta ut och låt svalna.

När botten är kall, så fortsätt med glassmeten. Vispa grädden till mjuka toppar och fyll på med kondenserad mjölk. Klicka i limecurd och grovt smulade maränger och rör inte jättemycket – det är godare ifall det kommer stråk av både limecurd och maränger i glassen. Lägg gräddsmeten på biskvibotten och ställ in i frysen.


Innan servering finhackade jag lite lakritschoklad och strödde över tårtan

Detta går att göra några dagar i förväg och ha efterrätten klar. Hur skönt är inte det? Ifall du gör den tidigare än samma dag så dra alltid plast över, så glassen inte blir frystorkad och får en hinna.

Min Limecurdglass med biskvibotten

Limecurdglass med biskvibotten

 

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelSushi – att rulla hemma
Nästa artikelMellan Mostar och Split

Kommentera